Soc

Soc Gemma Garcia Reverte.

Filòloga clàssica. No exagero gens si dic que porto tota la vida escrivint i ajudant a escriure en català i en castellà.

Col·laboradora, rigorosa, compromesa.

Heu tingut mai la sensació que us costa avançar mentre llegiu un document? I la sensació contrària, que cada frase us fa venir ganes de llegir la següent i que esteu llegint àvids de seguir descobrint i entenent? I, en el primer cas, us heu dit potser que escriure és molt difícil? I, en canvi, en el segon, heu pensat que escriure sembla molt fàcil?

Quina paradoxa! Perquè, segurament, qui ha escrit un document que costa de llegir i d’entendre ho ha fet pensant que escriure és tan fàcil com omplir línies i pàgines a mesura que les idees i les frases ens venen al cap. Mentre que qui ha escrit un document clar i fàcil d’entendre i de seguir, hi ha dedicat tot un repertori variat de coneixements i l’ha reescrit més d’un cop.

Sí. L’escriptura és una activitat cognitiva complexa, que exigeix esforç, reflexió i un bon assortit de coneixements i habilitats, si es vol fer bé. I, per a mi, un ofici apassionant que em permet compartir allò que millor sé fer.

Perfil professional

Comments are closed.